Kontakta oss: webmaster@cykeltips.se

Ta med dina cyklar till Köpenhamn på semester

För den som vill ha en aktiv cykelsemester med många valmöjligheter är det perfekt att dra till Köpenhamn – världens bästa cykelstad. Nedan följer tips på vad man kan göra.

 

Att ta med sin cykel till Köpenhamn på semester är en god idé, då staden nämligen utsetts till världens bästa cykelstad. Staden har de senaste tio åren satsat hela 1,3 miljarder kronor på att bli cykelvänlig och däribland ingår hela 16 speciella cykelbroar. Denna rankning av cykelstäder är publicerad i Expressen, som rankar staden Utretch i Nederländerna på en andraplats och Amsterdam i Nederländerna på en tredjeplats. Gällande Sveriges städer rankar Malmö in på femteplatsen, besegrad av Strasbourg i Frankrike på nummer fyra. Svenska dagbladet beskriver att 60 procent av Köpenhamns befolkning cyklar till jobbet och enbart 14 procent tar bilen. Detta är även siffror som förväntas bli ännu bättre, och år 2025 satsar staden på att bli helt CO2-neutrala.

 

Cykelupplevelser nära Köpenhamn

För den som känner för en cykelsemester i staden kan ett besök på följande sevärdheter vara en god idé enligt VisitDenmark.se:

 

  • Amager Strandpark. Ligger 6 kilometer sydost om Köpenhamn och är ett strandområde med en konstgjord vacker ö, lagun och sanddyner. Perfekt för en semesterdag i solen.
  • Jægersborg Dyrehave och Bakken, Klampenborg. Ligger 13 kilometer norr om Köpenhamn och är en skog och park med vilt och även världens äldsta nöjespark, för den som vill ha en mer aktiv semester.
  • Bellevue Strand, Klampenborg. Ligger 13 kilometer norr om Köpenhamn och är en populär strand med många lokalinvånare.
  • Kronborg Slott, Helsingör. Ligger 47 kilometer norr om Köpenhamn. För den som vill cykla lite längre och är intresserad av kultur och historia är ett besök på Kronoborgs slott en bra utflykt.
  • Vikingaskeppsmuseet, Roskilde. Ligger 36 kilometer väster om Köpenhamn och är en bra lösning för regniga dagar om man vill få en paus inomhus från cyklandet och lära sig lite om vikingarnas historia.