Kontakta oss: webmaster@cykeltips.se

Rikt kulturliv i Malmö

Med sina 300 000 invånare kammar Malmö hem priset som Sveriges tredje största stad. Enkel tillgänglighet för cykel, närhet till det mesta och billigare än Stockholm är några motiverande punkter. I kombination med det rika barlivet och ett spännande utbud av ett internationellt kök gör Malmö till ett värt besök.

Det som brukar tala mest för en flytt till Malmö brukar vara att allt är otroligt lättillgängligt och nära i Malmö. Det inte bara nära till alla stadsdelar – det lilla avståndet till Köpenhamn lockar också många. Att turista i Malmö kan både vara billigt och kul. Har du väl satt tänderna i deras berömda Malmöfalafel kommer du också falla ner i Malmöhysterin. På Hotell Malmö hittar du kalendarium och tips på sevärdheter.

Cykla runt och upptäck köket

Du kanske inte tror på det, men National Geographic har faktiskt listat Malmö som ett av världens hetaste resmål. Det skriver Sydsvenskan om i en artikel. Och besöker man Malmö kan man nog ändå förstå varför den här jämförelsevis lilla staden lockar så många. För trots att den är liten har den nått ett slags kosmopolitisk status. Falafel, svensk fika och Malmös unika krogscen är det som motiverar. Att cykla i Malmö har två fördelar: dels för den ovan nämnda närheten till allt, men också för att det är så otroligt platt! Ett tips är att se över en cykelkarta och kanske få lite idéer på vad du vill se och hur du bäst når dit med cykeln.

Med sina tegelbyggnader och vackra parker sträcker sig Malmö längs med vattnet, klara dagar ser du Köpenhamn från stranden. Malmö är känt för sin internationella vibb och har också kommit att bli en utstickare i restaurangbranschen. En kaxig och självsäker stil utmärker Malmös uteliv generellt. Kanske testa råmarinerade räkor på grekisk restaurang?

Om det är kulturen som lockar kan Malmö även stoltsera med ett rikt konstutbud. Gallerier, konsthallar och muséer är inte direkt hårdvaluta i Malmö. Tips på konsthallar och muséer du inte får missa är:

  • Malmöhus
  • Malmö konsthall
  • Moderna Museet i Malmö
  • Galleri Lohme

Och mycket, mycket mer.