Kontakta oss: webmaster@cykeltips.se

Dela cykel i Malmö

Cykellivet i Malmö har länge varit frodande men det är inte alla som har råd att köpa sig en alldeles egen cykel, men som tur är har man skapat en smart karta som visar platser i staden där cykelsugna kan låna en cykel – helt gratis!

Malmö är känt för sitt rika kulturliv med allt från dans och underhållning till god mat och hotellnätter, men en sak man inte ska glömma när det talas om den här staden så är det deras förkärlek till att cykla. Det är inte för inte som cykelstölderna här är snäppet högre än i andra städer i Sverige, det är helt enkelt för att alla föredrar den här sortens transportmedel – till och med tjuvarna! Men nu behövs cykeln inte snos, utan det går faktiskt att låna en cykel helt gratis om man så vill och det är tack vare initiativet Smarta kartan.

”Kartan ska göra det enklare att hitta företag eller organisationer där man exempelvis kan byta kläder, låna en dator eller en cykel. På kartan finns även offentliga platser som motionsspår och lekplatser runt om i Malmö markerade.” läs mer om kartan hos Sydsvenskan.

Inte bara cyklar som kan lånas

Kart-initiativet kommer från början inte från Malmö utan från Göteborg, men på stadskontoret i Malmö fick man upp ögonen för denna och vill göra samma lika – och nu finns denna alltså även i Malmö stad. Det är heller inte bara cykel som kan lånas utan hela poängen med kartan handlar om att dela med sig och inte äga själv. Därför går det även att hitta andra saker att dela på, såsom gratis bröd från gårdagen eller få hjälp med att laga någon elektronikpryl man gärna inte sälger. Ett steg mot ett hållbarare liv helt enkelt!