Kontakta oss: webmaster@cykeltips.se

Cykelweekend i Köpenhamn

Vårt trevliga grannland Danmark har en omtalad huvudstad som uppskattas av såväl danskarna själva som de många turister som besöker staden. Den lilla sjöjungfrun, Nyhavn, Christiania och hippa Vesterbro är bara några fåtal platser som Köpenhamn har att erbjuda och att resa dit en weekend, passar bra för både familjer, förälskade par och nyfikna ensamresenärer.

Om du planerar inför en resa till den danska huvudstaden så kommer du säkerligen inte bli besviken för denna stad som hör till en av cyklisternas favoritställen, har något för allas tycke och smak. Och bland det bästa sättet att upptäcka staden på är just att se Köpenhamn från cykelsadeln som så många andra.

Det miljömedvetna Köpenhamn

Visste du att Köpenhamn-borna hör till de mest miljömedvetna själarna på planeten? Sedan staden utsågs till miljöhuvudstad 2014 har man investerat ytterligare för att bli så klimatsmart som möjligt. Därför kan du som turist besöka mängder av ekologiska restauranger som serverar allt från organisk snabbmat som pizzor och hamburgare till lyxigare rätter. Till och med ekologiska drinkar kan piffa upp kvällen.

I Köpenhamn är det också mycket vanligt att ta cykeln och det kan du som turist göra genom att hyra en och ta dig fram på de många cykelbanorna som ger en sammanlagd sträcka på 300 km, och som slingrar sig utmed Köpenhamns gator. Det finns även en cykelmotorväg för den som vill slippa biltrafiken. Ett miljövänligt sätt att turista på och det ger samtidigt frisk och skön luft. Och, vill du bo ekologiskt så erbjuder många hotell det alternativet.

Sevärdheter

Danskarna stoltserar gärna med att visa upp sina många sevärdheter. Köpenhamn kryllar av intressanta saker att titta på som den lilla sjöjungfrun (Danmarks nationalsymbol) nere vid Langelinie där många av stadens besökare och boende tar sig en promenad under helgen. Om du är sugen på streetfood ska du bege dig till Papirøen där den stora matmarknaden Copenhagen Streetfood tar plats på helgerna. Där finner du alltifrån sötsaker och öl från mikrobryggerier till ekologiska viner, god mat och grönsaker. Har du tur så bjuds det även på live-musik.

Du som är nyfiken på Köpenhamns typiska sevärdheter bör inte missa Amalienborg – monarkens residens, den imponerande kyrkan Marmorkirken samt Nyhavn och nöjesparken Tivoli som är perfekt under en weekend på sommarhalvåret.